ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Είτε είστε σε προχωρημένο ή αρχικό στάδιο μπορείτε να διαλέξετε το είδος προπόνησης που σας ταιριάζει.

Cross Training

To Cross Training είναι ένα είδος προπόνησης που συνδυάζει μυική ενδυνάμωση και καρδιοαναπνευστική τόνωση με ασκήσεις που περιέχουν βάρη ή με το βάρος του σώματος μας.

Πλεονεκτήματαοφέλη

  • Γυμνάζουμε όλο το σώμα μας
  • Έχουμε εναλλαγές στην προπόνηση αποφεύγοντας την ρουτίνα
  • Αερόβια και αναερόβια δραστηριότητα σε μία προπόνηση
  • Βελτιώνει την αντοχή και την δύναμη
  • Αυξάνει την ευλυγισία
  • Βοηθά στην αλλαγή του μεταβολισμού

 (το μεγάλο όφελος από αυτό το είδος προπόνησης είναι ότι οι καύσεις συνεχίζονται και μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόκειται για το λεγόμενο «afterburn» ή «μετακαύσεις». Με άλλα λόγια, υπολογίζεται ότι για τα επόμενα 10-15΄ καίμε έως και 100 ακόμα θερμίδες, ενώ για τις επόμενες ώρες καίμε επιπλέον 15 θερμίδες ανά ώρα (το «afterburn» είναι ανάλογο της διάρκειας της άσκησης και κυρίως της έντασής της και μπορεί
να επεκταθεί χρονικά από 1 έως 48 ώρες).

Indoor cycling

Το indoor cycling είναι ένα είδος έντονης διαλειμματικής προπόνησης, πάνω σε ποδήλατο spinning σε εσωτερικό χώρο. Στην προπόνηση εξομοιώνονται ανηφόρες – κατηφόρες, ώστε το σώμα να έχει μία πλήρη προπόνηση, έτσι ασκούμενος έχει την δυνατότητα μέσα σε 45 λεπτά, που συνήθως διαρκεί μία προπόνηση spinning , να γυμνάσει γλουτούς, τετρακεφάλους , γάμπες , δικεφάλους ,όλο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα του οργανισμού και φυσικά στοχεύει στην καύση του λίπους

Functional training

Το Functional training είναι ένα είδος προπόνησης ενδυνάμωσης κυρίως αλλά προσφέρει και αερόβιες προσαρμογές. Συνδυάζονται υψηλής έντασης ασκήσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικά όργανα όπως : λάστιχα , ιμάντες αιώρησης, medicine balls, fitballs, kettle bells κ.α.  Βοηθά  στην αύξηση δεξιοτήτων όπως: δύναμη, εκρηκτικότητα, ταχύτητα ,καρδιοαναπνευστική αντοχή,  ευκαμψία, ευλυγισία, συντονισμός, ισορροπία.

running

(5, 10, 21, μαραθώνιος)

Το τρέξιμο είναι μία αθλητική δραστηριότητα την οποία μπορεί να την ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε ασκούμενος, αρχάριος ή μη. Οφέλη τα που παρουσιάζει το τρέξιμο είναι  η βελτίωση της καρδιαγγειακής και αναπνευστικής υγείας (μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων), τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, τη μείωση της ολικής χοληστερόλης στο αίμα, την ενδυνάμωση των οστών (και πιθανή αυξηση οστικής πυκνότητας), την πιθανή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και πιθανοτητα βελτιωμένης αυτοεκτίμησης και συναισθηματικής κατάστασης. Το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να χάσει βάρος, είσης αυξάνει το μεταβολισμό. Ο ασκούμενος μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο αλλά και σε εσωτερικό έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (διάδρομος).

Στον σύλλογο μας μπορεί κάποιος να συμμετέχει στις προπονήσεις τρεξίματος και να λάβει μέρος σε αγώνες 5, 10, 21 χλμ αλλά και μαραθωνίου ακολουθώντας το κατάλληλο πρόγραμμα.

Fight bo

Το Fight bo είναι ένα είδος προπόνησης εμπνευσμένο από τις πολεμικές τέχνες όπως το Kick boxing, το TaeKwon Do και το Karate. Ξεκινά με τις βασικές αρχές του aerobic και ενσωματώνει τις κινήσεις των πολεμικών τεχνών, ενώ παράλληλα συνδυάζεται με μουσική, κάνοντας πιο ευχάριστη την προπόνηση. Συνδυάζει την ενδυνάμωση, την καρδιοαναπνευστική βελτίωση και την ευλυγισία. (Ο ασκούμενος δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις μαχητικών τεχνών)

Athletic Cardio training

Το Athetic Cardio είναι ένα είδος προπόνησης που συνδυάζει την έντονη διαλλειματική προπόνηση με την ενδυνάμωση χωρίς βάρη. Στόχος είναι η καύση του λίπους, η απώλεια βάρους, η βελτίωση της αντοχής και καλύτερης λειτουργίας της καρδιάς.

Αποτελείται 3 φάσεις:

  • κατά την διάρκεια της πρώτης ο ασκούμενος δουλεύει έντονα σε ένα αερόβιο πρόγραμμα,
  • στη δεύτερη φάση ο ασκούμενος δουλεύει το σκέλος της ενδυνάμωση με πολυαρθρικές ασκήσεις,
  • στην τρίτη φάση ο ασκούμενος περνά σε συγκεκριμένες ασκήσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της ισορροπίας και της ευλυγισίας του.
Share This