Προκήρυξη του 2ου Ορεινού Αγώνα Πάρνωνα

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλισθένης  με την Τοπική Κοινότητα Κοσμά Αρκαδίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας , τον σύλλογο Κοσμιτών Αθήνας  και τον Ενωτικό Φιλοπρόδο σύλλογο Κοσμά προκηρύσσουν τον 2ο ορεινό αγώνα τρεξίματος – 2οParnonas Trail Race σε μία όμορφη διαδρομή στο όρος Πάρνωνα, Υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ – Υ.

 

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: 27 Αυγούστου

Τόπος διεξαγωγής: Κοσμάς Αρκαδίας

Όριο συμμετοχών: 200 αθλητές/τριες (και στις 3 κατηγορίες)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ:

 1. Αγώνας 18 χλμ – όριο 4 ώρες
 2. Αγωνας 14 χλμ – όριο 3 ώρες
 3. Αγώνας 6χλμ (γύρος Κοσμά – αγώνας Μαγγουριά) – όριο 1,5 ώρες
 4. Παιδικός αγώνας 1000μέτρων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Αγώνας 18χλμ:  Ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία Κοσμά, υψόμετρο 1100μ. Στα 500μ. συναντάμε την είσοδο για το μονοπάτι ( ΜΑΖΑΡΙΩΤΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ), το οποίο συνεχίζεται έως το 4,5 χλμ. Οι δρομείς βγαίνουν από το μονοπάτι και συνεχίζουν σε χωματόδρομο έως το 7 χλμ όπου βρίσκεται το υψηλότερο σημείο του αγώνα, στα 1550μ υψόμετρο, (ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ), σημείο ελέγχου και αναστροφής. Ο χωματόδρομος συνεχίζεται έως το 12,2χλμ (ΑΓΑΛΜΑ), μετά οι δρομείς συνεχίζουν να  τρέχουν σε άσφαλτο έως το 14,7χλμ, το χαμηλότερο σημείο του αγώνα, 950μ υψόμετρο (ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ). Εκεί ξεκινάει το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι δρομείς τρέχουν πάνω σε αγροτικό δρόμο με άσφαλτο & χωματόδρομο έως το 17χλμ, όπου βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο και διασχίζουν το τελευταίο 1χλμ προς την κεντρική πλατεία Κοσμά.

Σημείωση: να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες πως η διαδρομή έχει πολλές εναλλαγές στο τερεν της. Στα τελευταία 400 μέτρα πριν φτάσετε στο ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ, σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου έχει πολύ αέρα. Αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή θα έχετε την δυνατότητα, όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο να δείτε, το μεγαλύτερο μέρος του Πάρνωνα, τον Ταΰγετο, τον Λακωνικό κόλπο, τις Σπέτσες, ακόμα και την Ύδρα.

 

Αγώνας 14χλμ: Ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία Κοσμά, υψόμετρο 1100μ. Οι δρομείς τρέχουν τα πρώτα 2 χλμ σε άσφαλτο μέχρι το σημείο ΑΓΑΛΜΑ, όπου ξεκινάει ο χωματόδρομος, έως το 7χλμ (ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ), σημείο ελέγχου και αναστροφής. Έως το 12χλμ συνεχίζουν να τρέχουν στο χωματόδρομο, όπου φτάνουν στο σημείο ΑΓΑΛΜΑ και βγαίνουν ξανά στην άσφαλτο , διασχίζοντας τα τελευταία 2χλμ ως την πλατεία Κοσμά.

Σημείωση: ο αγώνας αυτός ακολουθεί την ίδια διαδρομή με τον αγώνα των 18χλμ, εκτός από το μονοπάτι και το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής στο οποίο οι συμμετεχοντες κατεβαίνου στα 900μ υψόμετρο.

 

Αγώνας 6χλμ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΓΟΥΡΙΑ: Ο  αγώνας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία Κοσμά, περνάει από το σημείο ΑΓΑΛΜΑ και συνεχίζει έως το 3ο χλμ σημείο ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ, ως εκεί το τερέν είναι άσφαλτος. Από το 3οχλμ έως το 5ο χλμ οι δρομείς τρέχουν σε αγροτικό δρόμο (άσφαλτος – χωματόδρομος), στο τελευταίο 1χλμ είναι άσφαλτος και οι δρομείς φτάνουν στην κεντρική πλατεία Κοσμά.

 

Παιδικός αγώνας 1χλμ: ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του Κοσμά, θα διασχίζουν 500μ μέσα στο χωριό και θα κάνουν αναστροφή για να τερματίσουν στην πλατεία Κοσμά. Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και οι γονείς τους.

Εγγραφές για τον παιδικό αγώνα στα τηλ: 6989783350 & 694027071 ΦΙΦΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ & ΠΕΤΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Αγώνας 18χλμ:

 1. Σταθμός : 1,5 χλμ  νερό – ισοτονικό
 2. Σταθμός : 4,5 χλμ νερό – μπανάνες
 3. Σταθμός : 7χλμ νερό – αλμύρα – ενεργειακό τζελ – κόκα κόλα – μπανάνες – γλυκά
 4. Σταθμός : 9,5χλμ νερό – ισοτονικό- κόκα κόλα
 5. Σταθμός : 12,2χλμ νερό – ισοτονικό
 6. Σταθμός : 14,7χλμ νερό – κόκα κόλα – αλμυρά
 7. Σταθμός : 17χλμ νερό – ισοτονικό

Αγώνας 14 χλμ:

 1. Σταθμός :2 χλμ νερό – ισοτονικό
 2. Σταθμός :5 χλμ νερό – μπανάνες
 3. Σταθμός : 7 χλμ νερό – αλμύρα – ενεργειακό τζελ – κόκα κόλα – μπανάνες – γλυκά
 4. Σταθμός : 9,5 νερό – ισοτονικό – κόκα κόλα
 5. Σταθμός : 12,2χλμ νερό – ισοτονικό

Αγώνας 6χλμ:

 1. Σταθμός 1: 3 χλμ νερό – ισοτονικό – κόκα κόλα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

 1. 7:00μμ άνοιγμα γραμματείας (πλατεία Κοσμά) έως 10:00μμ Σάββατο.
 2. 7:30πμ άνοιγμα γραμματείας (πλατεία Κοσμά) έως 9:15πμ Κυριακή.
 3. 9:30πμ αγώνας 18χλμ
 4. 9:40πμ αγώνας: 14χλμ
 5. 9:50πμ αγώνας: 6χλμ
 6. 10:30πμ: παιδικός αγώνας 1χλμ

 

Χώρος φύλαξης πραγμάτων και αλλαγής ρούχων στην αίθουσα της τοπικής κοινότητας Κοσμά  (πλατεία Κοσμά).

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Αναμνηστικά μετάλλια για όλους συμμετέχοντες.

Αγώνας 18 χλμ:

Κύπελλα :  3 πρώτοι & 3 πρώτες

Κύπελλα – Μετάλλια :Ηλικιακές κατηγορίες:

Άντρες  έως 29, έως 39, έως 49, έως 59, 59 και άνω.

Γυναίκες έως 29, έως 39, έως 49, 49 και άνω.

Αγώνας 14χλμ & Αγώνας 6χλμ:

Κύπελλα: 3 πρώτοι & 3 πρώτες.

Παιδικός αγώνας: μετάλλια σε όλους & αναμνηστικό δίπλωμα

 

ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 2. Αναμνηστικά μετάλλια
 3. Τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα
 4. Σταθμοί ανεφοδιασμού σε όλους τους αγώνες (πλήρης σταθμοί)
 5. Τσάντα με παραδοσιακά προϊόντα από τα χωριά του Πάρνωνα
 6. Κέρασμα μετά τον αγώνα
 7. Φωτογραφικό υλικό

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες του 2nd  Parnonas Trail Race έχουν όλοι οι αθλητές / τριες άνω των 18 ετών. Oi αθλητές /τριες κάτω των 18 ετών με συνοδεία γονέων – κηδεμόνων.

Αποποίηση ευθύνης: όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την φυσική τους κατάσταση και απαραίτητη κρίνεται η παρουσίαση της κάρτας αθλητή ή το χαρτί από γιατρό που να πιστοποιεί ότι είναι καλά στην υγεία του. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν θάνατο, τραυματισμό , ατύχημα των συμμετεχόντων οι οποίοι με την εγγραφή τους δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος. Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους δηλώνουν ότι δεν θα στραφούν ενάντια στους διοργανωτές εάν επέλθει οποιαδήποτε υλική, σωματική ή ηθική βλάβη, εξαιτίας της συμμετοχής τους στον αγώνα. επίσης,  δηλώνουν ότι έχουν ενημερωθεί, έλεγξαν τα μέτρα ασφαλείας και συμμορφώθηκαν με αυτά.

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ:

Συμμετέχω στους αγώνες του 2nd  Parnonas Trail RACE που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου 2023 στον Κοσμά Νότιας Κυνουρίας, με απόλυτη  προσωπική μου ευθύνη και έχοντας προσφάτως προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος μου και φωτογραφικού υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η αίτηση θα υπάρχει στην γραμματεία. Θα συμπληρωθεί πριν την παραλαβή πακέτου.

 

Ιατρικό team: στην πλατεία Κοσμά και σε σημεία της διαδρομής θα υπάρχει ιατρός – νοσηλευτικό προσωπικό – φυσικοθεραπευτή

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Αγώνας 18χλμ – 15 ευρώ
 2. Αγώνας 14 χλμ – 10 ευρώ
 3. Αγώνας 6χλμ – 10 ευρώ
 4. Παιδικός αγώνας: δεν έχει κόστος συμμετοχής.

 

 Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί στην γραμματεία πριν την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, 

 

Η συμμετοχή στον αγώνα μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Κοσμά, αφού είναι από τα πιο όμορφα χωριά του Πάρνωνα και αποτελεί τουριστικό προορισμό. Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία , ξενώνες , καφετέριες, ταβέρνες με παραδοσιακές γεύσεις καθώς και πολλά παραδοσιακά γλυκά. Απέχει 50χλμ από την Σπάρτη, 29χλμ από το Λεωνίδιο, 14χλμ από την Παναγία Έλωνα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 Για εγγραφές μπείτε στο site του συλλόγου: apskallisthenis

Για  πληροφορίες στα τηλ:

6948072156 ΠΕΤΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

6989783350 ΦΙΦΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

 Θα ανακοινώνονται πληροφορίες καθημερινά στις σελίδες μας στο:

Facebook: ΑΠΣ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ

 Instagram: apskalisthenis & parnonas trail race.

Email: apskalisthenis@gmail.com & dora_fifli@hotmail.com

Share This