Ιστορικό

 Ο Αθλητικός Πολιτιστικός σύλλογος Καλλισθένης, ιδρύθηκε το 2015 από μία μικρή ομάδα δρομέων με σκοπό να συμβάλουν στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, στην διάδοση του αθλητικού πνέυματος και την γνωριμία του τόπου μας με το άθλημα του τρεξίματος διοργανώνοντας δρομικούς αγώνες και όχι μόνο.

Φιλοσοφία

ο αθλητισμός είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρέπει να δίνονται οι ευκαιρίες και τα μέσα για να μπορεί να αθλείται. Ο σύλλογος μας, σήμερα, απαρτίζεται από 60 μέλη και σκοπός μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός. Διοργανώνουμε δύο επίσημους αγώνες, τον ημιμαραθώνιο Ευρώτα (Evrotas Run) και τους αγώνες κολύμβησης – ποδηλασίας – τρεξίματος, το Τρίαθλο Ευρώτα ( Evrotathlon). Επίσης, ο σύλλογος μας έχει στο ιστορικό του δύο επιτυχημένες Ημερίδες Αθλητισμού, 3 αγώνες ποδηλασίας – ποδηλατοβόλτες – αθλοπαιδίες για μικρά παιδιά, αγώνας δρόμου γυναικών ( αφιερωμένο στη Γιορτή της Γυναίκας ) και ευελπιστούμε να γεμίσουμε το καλεντάρι μας με νέες διοργανώσεις. 

Δραστηριότητα

Τα μέλη του συλλόγου έχουν λάβει μέρος σε πάνω από 200 αγώνες δρόμου, τριάθλου, ποδηλασίας και εμποδίων πανελλαδικά και στο εξωτερικό, κερδίζοντας αρκετές φόρες μία θέση στο βάθρο.

Ο σύλλογος μας από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει δικιά του έδρα και  χώρο  προπόνησης.

 

Share This